Kupci lahko naročijo izdelke preko spletne trgovine Unikatimox. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). V spletni trgovini Unikatimox za nakup registracija ni potrebna.

Dostopnost informacij

Unikatimox se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:

 1. a) identiteto (ime in sedež, davčno številko),
 2. b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 4. d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
 6. f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. g) način plačila in dostave,
 8. h) časovno veljavnost ponudbe,
 9. i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 10. j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 Ponudba artiklov in cene

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Unikatimox ažurirajo in spreminjajo pogosto. Vse cene so brez DDV, saj nismo zavezanci za DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. V spletni trgovini je na voljo le omejeno število izdelkov, saj gre za ročno izdelane unikatne izdelke.

Naročilo in cene

Kupoprodajna pogodba med Unikatimox in kupcem je v spletni trgovini Unikatimox sklenjena v trenutku, ko Unikatimox kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za spletno trgovino kot za kupca. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Unikatimox in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Načini plačila

 • po predračunu (UPN nalogu),
 • po povzetju,
 • PayPal

Plačilo po predračunu: Pri oddaji spletnega naročila boste po elektronski pošti prejeli predračun.  Naročilo bomo izvršili takoj po prejemu plačila na naš TRR. Za hitrejšo obdelavo naročila nas lahko po izvršenem plačilu o tem obvestite na naš elektronski naslov info@unikatimox.com.

Plačilo po povzetju: Plačilo izvedete kurirju ali poštarju ob dostavi.

Dostava

Za dostavo pošiljke bo poskrbela Pošta Slovenije ali dostavna služba GLS. Prodajalec ni odgovoren za zamude s strani ponudnika poštnih storitev ali za poškodovanje embalaže. Cena dostave je 1,99 EUR.

Dostavo izven Slovenije bomo zaračunali posebej po ceniku Pošte Slovenije.

Dobavni rok

Rok dobave za izdelke na zalogi je običajno 5 – 8 delovnih dni, saj so izdelki ročno narejeni. V kolikor bo rok dostave izjemoma daljši, vas bomo o tem obvestili v najkrajšem možnem času.

Za izdelke, ki niso na zalogi, je rok dobave daljši in traja od 8 -15 delovnih dni ali izjemoma celo več.

Prosimo, da nas pri naročilu izdelkov, ki niso na zalogi, kontaktirate na info@unikatimox.com  in z veseljem vam bomo sporočili, kdaj bodo želeni izdelki dobavljivi.
Pridržujemo si pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave.

Ne zavezujemo se za pravilnosti in popolnost tekstovnega in slikovnega gradiva.

Fotografija in dejanski izgled izdelka se lahko razlikujeta.

Uporaba Unikatimox izdelkov na lastno odgovornost.

Vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v 14. dneh od prevzema blaga sporoči na elektronski naslov info@unikatimox.com, da odstopa od naročila oz. pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev.

Kupec mora v 14. dneh od poslanega sporočila o odstopu od naročila podjetju vrniti blago nerabljeno, nepoškodovano, v nepoškodovani originalni embalaži in nespremenjeni količini.
Edini strošek, ki ga ima kupec z odstopom od naročila (nakupa) je neposreden strošek vračila blaga (strošek poštnine), ki ga pošlje na naslov, ki Vam je posredovan s strani prodajalca.

Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 30 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz. koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode.

Izdelkov, ki so narejeni po naročilu ni možno zamenjati ali vrniti.

Izdaja računa

Unikatimox ob dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu doda tudi račun. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov ob prejemu naročila.

Kode za popust 

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Unikatimox. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu Unikatimox ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:

 • Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
 • Na zaključku blagajne v okence ”Koda kupona” vpišete kodo za popust in kliknete gumb ”Unovči kupon”.
 • Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
 • Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Postopek nakupa

 1. Izbira izdelka: Na spletni strani unikatimox.com izberite izdelek in kliknite na povezavo ”Dodaj v košarico”. Sistem izbrani artikel doda v košarico. Ko želite zaključiti nakup,  povezavo ”Prikaži košarico” in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.
 2. Odstranitev  izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani unikatimox.com se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec ”odstrani”.
 3. Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja.
 • Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in  tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
 • Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.
 • Strošek dostave: dostava po celotni Sloveniji je brezplačna. Zagotavlja jo Pošta Slovenije in dostavna služba GLS.
 • Način plačila:  Plačilo po predračunu, plačilo po povzetju ali Paypal plačilo.
 • Kuponi: Če ima uporabnik veljaven kupon za popust kodo vpiše v ustrezno polje in klikne gumb »Unovči kupon«.
 • Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.
 1. Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb ‘Nadaljuj na blagajno”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpišejo podatki o plačniku in podatki o naročilu. Prav tako prejmete številko Vašega naročila.

Postopek obveščanja o nakupu

 • Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.
 • Unikatimox lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
 • Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe. Prav tako so enake možnosti plačila.

Odgovornost za stvarne napake

Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Varnost

Unikatimox uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku Unikatimox.

Varovanje osebnih podatkov

 • Unikatimox navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.
 • Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
 • Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Komunikacija

Unikatimox bo z uporabnikom vstopil v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Unikatimox, Mojca Breznik ODD, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na spodnji povezavi:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

Cene
Vse cene so izražene v EUR (evrih) in ne vsebujejo DDV. Unikatimox, Mojca Breznik ODD, ni zavezanka za DDV.

Izdelava
Narejeno v Sloveniji.

Language